Rucolasalade met balsamicocrème en truffelolie
Deze lekkere en snelle salade is heerlijk als lunch, maar past ook perfect bij de barbecue of als voorgerecht.
(voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 1 zak Rucola
- 1 grote of 2 kleine courgettes
- 1 pakje Rauwe (Serrano)Ham
- Truffelolie
- Zoetzure Crème met Balsamicoazijn
- Parmezaanse kaas of Edelgistvlokken
Bereiding:
Was de courgette en schil/snij hem met bijvoorbeeld een dunschiller, kaasschaaf of mandoline in dunne plakjes. Leg deze plakjes op je mooiste plank of bord en besprenkel het met de truffelolie.
Verspreid dan de de (Serrano)ham plakjes over de courgette en daarna ook de rucola.
Besprenkel je de salade vervolgens met de zoetzure creme met balsamicoazijn en maak de salade af met een beetje geraspte parmezaanse kaas of edelgist.
TIP: Je kan de edelgistvlokken rechtstreeks uit het potje gebruiken, maar wist je dat je van Edelgistvlokken ook heel makkelijk vegan Parmezaanse kaas kunt maken? Hier vindt je het recept om dit te maken.
En dan... Genieten!