Soep van rode kool en appel
Een heerlijk soepje van de supergroente rodekool. Snel klaar, ontzettend gezond én koolhydraatarm.
Kippensoep, groentesoep, tomatensoep.. wat is jouw favoriet? Misschien binnenkort wel deze rodekoolsoep!
Rodekoolsoep gezond?
Rodekool is geen groente waar je direct aan denkt als basis voor je soepje. Maar waarom niet? Het zit namelijk boordevol goede voedingsmiddelen. Zo bevat het vitaminen C, E en K, zit het vol vezels en bevat het antocyanen die een ontstekingsremmende werking hebben.
Wist je dat rodekool een zomer- en een wintervariant heeft? Over het algemeen wordt rodekool gezien als een echte wintergroente. Maar ook in de zomer – van mei t/m september – is rodekool verkrijgbaar. Deze zomervariant is iets malser dan de wintervariant.
Dit soepje kun je dus het hele jaar door eten!
Wat zit er in deze rodekoolsoep?
Voedingswaarden per portie:
- Kcal: 134
- Koolhydraten: 9 g
- Eiwitten: 2 g
- Vetten: 5 g
RECEPT:
Porties: 2 personen
Ingrediënten:
- 200 gram rodekool
- 1 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- ½ appel
- 750 ml bouillon
- Peper en zout
Bereiding:
Snijd de rodekool in kleine stukjes en was goed. Doe de olijfolie in een grote pan en fruit hier de knoflook en ui in. Voeg de rodekool toe en warm goed door. Blus het mengsel af met de bouillon en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Snijd de appel in kleine stukjes en garneer hiermee de soep bij het serveren.
Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Niels Bosman