Menu
EUR
Soep van rode kool en appel

Soep van rode kool en appel

Door: Mieke Hendriks Reacties: 2

Een heerlijk soepje van de supergroente rodekool. Snel klaar, ontzettend gezond én koolhydraatarm.

Kippensoep, groentesoep, tomatensoep.. wat is jouw favoriet? Misschien binnenkort wel deze rodekoolsoep!

Rodekoolsoep gezond?

Rodekool is geen groente waar je direct aan denkt als basis voor je soepje. Maar waarom niet? Het zit namelijk boordevol goede voedingsmiddelen. Zo bevat het vitaminen C, E en K, zit het vol vezels en bevat het antocyanen die een ontstekingsremmende werking hebben.

Wist je dat rodekool een zomer- en een wintervariant heeft? Over het algemeen wordt rodekool gezien als een echte wintergroente. Maar ook in de zomer – van mei t/m september – is rodekool verkrijgbaar. Deze zomervariant is iets malser dan de wintervariant.

Dit soepje kun je dus het hele jaar door eten!

Wat zit er in deze rodekoolsoep?

Voedingswaarden per portie:

  • Kcal: 134
  • Koolhydraten: 9 g
  • Eiwitten: 2 g
  • Vetten: 5 g

RECEPT:

Porties: 2 personen


Ingrediënten:

  • 200 gram rodekool 
  • 1 el olijfolie 
  • 1 ui gesnipperd 
  • 1 teentje knoflook 
  • ½ appel 
  • 750 ml bouillon 
  • Peper en zout 

Bereiding:
Snijd de rodekool in kleine stukjes en was goed. Doe de olijfolie in een grote pan en fruit hier de knoflook en ui in. Voeg de rodekool toe en warm goed door. Blus het mengsel af met de bouillon en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Snijd de appel in kleine stukjes en garneer hiermee de soep bij het serveren. 

Rode kool soep met appel
Eet smakelijk!

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Niels Bosman


Reacties (2)

gravatar
Joke Sinke-Verzaal
Geplaatst op 2024-10-28 11:10:14
Vitamine C in dit recept blijft behouden. Het kookwater - de bouillon- wordt immers niet weggegooid!
gravatar
Mieke Hendriks
Geplaatst op 2017-01-25 20:01:54
Hoi Margo,
Daar had ik niet aan gedacht, dank je voor de tip.
Groetjes Mieke
gravatar
Margo
Geplaatst op 2017-01-24 20:55:24
Deze soep zal zeker lekker en voedzaam zijn, maar de vitamine C uit de rode kool wordt door het koken spijtig genoeg vernietigd. Wil je vitamine C, dan moet je je kool rauw eten, of nog beter gefermenteerd!

Recente artikelen

07-11-2024
Bananenbrood
08-10-2024
Karamel pudding
01-10-2024
Gelatine Gummies

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct ons leef puur receptenboek met 30 gezonde en snelle recepten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!