Rabarber gember ijsthee met sinaasappel en Johannesbrood Siroop
Een verkoelend drankje met deze zelfgemaakte groene thee rabarber ijsthee. Een verfrissende dorstlesser voor op warmere dagen. Proost!
4 porties | 70 min. + afkoelen
Wat heb je nodig:
- 1 zakje groene thee
- 1 rabarbersteel, in grove stukken
- 1 sinaasappel, geboend
- 20 gram gember, gekneusd met de zijkant van een koksmes
- 4 el SweetLife Natural Johannesbroodsiroop
- IJsblokjes
Bereiding:
Breng 1 liter water aan de kook in een pan. Zet het vuur uit en laat het theezakje 5 min. trekken in het water.
Verwijder het zakje en breng opnieuw aan de kook. Schil 4-5 reepjes van de sinaasappelschil en voeg samen met de rabarber en gember toe aan het water. Kook zacht pruttelend 1 uur, waarna je de Johannesbroodsiroop erdoor roert.Â
Zeef de thee boven een karaf of kan en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg zo nodig wat verpakte ijsklontjes toe om het koelen te versnellen.
Verdeel de ijsthee over 4 glazen en serveer met ijsblokjes en schijfjes sinaasappel.Â
Dit recept komt van SweetLife.