Rabarber-Aardbeienijs
De tijd van rabarber en aardbeien uit de volle grond is weer aangebroken. De hoogste tijd dus ook voor een lekker recept met deze voorjaars-toppers.
Dit ijsrecept is super simpel om te maken en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. De zoetmaker in het recept (naast het fruit) is Johannesbrood Siroop. Deze siroop wordt gewonnen uit de vruchten van de johannesbroodboom en is een heerlijk gezonder alternatief voor suiker of honing.
De combinatie van zoet en friszuur maakt dit ijs tot een heerlijk toetje voor naar een barbecue :)
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe bananen
- 250 g rabarber
- 250 g aardbeien
- 2 el Johannesbrood Siroop
Bereiding:
Snij de bananen in plakjes, doe ze in een bakje en zet ze in de vriezer tot ze bevroren zijn.
Snijd de rabarber in stukken en kook deze met 2 eetlepels water in ongeveer 10 minuten gaar.
Laat de rabarber helemaal afkoelen en roer er de Johannesbrood Siroop door.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer deze samen met de bevroren banaan en de rabarber in een blender.
Zet het ijs in de vriezer en roer het elk half uur door tot het ijs helemaal bevroren is.
Laat het ijs voor het serveren een beetje ontdooien buiten de vriezer.
Serveer met wat verse aardbeien, smakelijk!