05
Mar
2024
Quinoasalade met geroosterde kikkererwten, rode biet en Zonnebloempasta
Reacties: 0
Een heerlijke quinoabowl! Alles in één grote kom, klaar in slechts 40 minuten. Lekker als lunch of maaltijdsalade.
1 grote bowl | 40 min.
Wat heb je nodig:
- 50 gram Witte Quinoa
- 25 gram rucola
- 1/2 avocado
- 1/2 klein rode ui
- 1 gekookte rode biet
- 2 augurken zoetzuur
- 4 el Pompoenpitten
- Balsamicocrème naar smaak
- 200 gram kikkererwten
- 1 tl Genmai Miso
- 1 el Geroosterde Sesamolie
- 1 flinke tl Zonnebloempasta
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Kook de quinoa in ca. 15 minuten gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de (geweekte) kikkererwten met de miso, sesamolie en zonnebloempasta en rooster ze in ca. 10 minuten gaar in de oven.
Snipper de rode ui. Snijd de rode biet(jes) en augurken in plakjes. Snijd de avocado in blokjes.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin.
Haal de kikkererwten uit de oven. Giet de quinoa af.
Meng de rucola met alle ingrediënten, maak naar smaak af met de balsamicocreme en geniet!
Dit recept komt van TerraSana.