12
Sep
2019
Kurkuma Curry met Quinoa
Reacties: 0
Deze kurkuma curry zit vol heerlijke groente en heeft een warme kruidige smaak door de Kurkumapasta.
Wat heb je nodig voor Kurkuma Curry met Quinoa?
- 300g aardappelen (in partjes)
- 3 theel Kurkumapasta
- 3 tenen Knoflook, geplet
- 1 theel Chili vlokken
- 1 theel Tomatenpuree
- 1 theel Korianderpoeder
- Geraspte gember, stuk van 1 cm
- 400ml Kokosmelk
- 150g Quinoa
- 200g spinazie
- 400g kikkererwten, uitgelekt
- 400g gehakte tomaten
- zout en peper (naar smaak)
Bereiding:
Voeg in een grote pan aardappelen, knoflook, kurkumapasta, koriander, chili, gember, kokosmelk, tomatenpuree en tomaten toe en roer even goed door.
Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de quinoa en 300ml kokend water toe.
Zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat sudderen. Roer om de 5 minuten om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken.
Voeg na 15 minuten de kikkererwten toe en na nog eens 10 minuten de spinazie. Roer het geheel tot de spinazie verwelkt.
Je gerecht is klaar als de quinoa luchtig is en de saus lekker in het gerecht is getrokken.
Smakelijk!