Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
(bijgerecht voor 2 tot 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 75 g rode linzen
- 100 g doperwten (uit de diepvries of uit een potje)
- 50 g mais
- 1 – 2 tl Mexicaanse kruiden
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 puntpaprika’s
- 1 lente-uitje
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Pel en snipper de rode uien. Doe deze samen met de olijfolie in een pan en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Pel en snipper de knoflook en doe deze bij de uien in de pan en bak kort mee.
Doe de linzen en 200 ml water bij de uien en knoflook in de pan en breng aan de kook. Kook de linzen in 10 tot 15 minuten gaar.
Kook ondertussen de doperwten in weinig water in 4 minuten gaar. Giet de doperwten af.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer de doperwten samen met de mais, Mexicaanse kruiden naar smaak en de oregano door de linzen en breng op smaak met peper en zout.
Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaden en zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten.
Vul de paprika’s met de Mexicaanse linzen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en bak de puntpaprika’s ongeveer 25 minuten, tot ze zacht zijn.
Maak het gerecht af met wat gesneden lente-ui.
Smakelijk!