Preisoep met bleekselderij
Deze preisoep met bleekselderij is een comfortabele kom warmte op een koude dag. Een heerlijke, voedende lunch of als voorgerecht bij het avondeten. Onze Coconut Aminos voegt net die extra zoetheid toe aan de smaak.
4 personen | 30 minuten
Wat heb je nodig:
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
- 4 stengels prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 2 takjes tijm, blaadjes alleen gebruiken
- 1 liter bouillon
- 2 el coconut aminos
- 200 gr kastanjechampignons
- 100 gr spekjes
- 3 blaadjes salie, fijn gesneden (optioneel, tijm kan ook)
- Kokosolie om in te bakken
Bereiding:
Neem een flinke soeppan en smelt hierin een eetlepel kokosolie. Bak als eerste de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook, prei en bleekselderij toe en bak dit even mee.
Doe de bouillon erbij en de blaadjes tijm. Kook het geheel voor ongeveer 15-20 minuten of tot de groente gaar is.
Maak de paddenstoelen schoon en snij deze kleiner. Verhit een kleine koekenpan en bak hierin de spekjes uit. Voeg de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur goudbruin.
Dit is lekker om een paar blaadjes salie en tijmblaadjes dun gesneden toe te voegen aan de paddenstoelenmix.
Pureer de soep desgewenst met een staafmixer. Breng de soep op smaak met de coconut aminos en eventueel nog extra peper en zout. Serveer met de spekjes en kastanjechampignons.