Portobello met een vulling van gekaramelliseerde rode ui, dadel en rozemarijn
Een heerlijk Herfstig recept met de Amanprana Immuno Botanico Kruidenmix
Ingrediënten:
- 4 portobello’s
- 1 teentje knoflook
- 2 grote rode uien
- 6 dadels
- extra virgin olijfolie, Verde Salud
- ½ eetlepel rozemarijn
- ahornsiroop
- balsamicoazijn
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.
Pel en snipper de uien en het teentje knoflook. Ontpit de dadels en snijd ze klein. Verwarm een scheutje olie in de wok en fruit de ui met het knoflook. Voeg dadels en rozemarijn toe, en laat alles lekker zacht worden. Besprenkel met wat siroop en een klein scheutje balsamico.
Laat de stroop karamelliseren. Breng op smaak met wat grof zeezout.
Smeer de paddenstoelen in met olijfolie (boven- en onderkant) en leg ze in de ovenschaal. Vul ze met het ui/dadelmengsel en laat ze in zo’n 10 tot 15 minuten in de oven goudbruin en gaar worden.
Eventueel kan je de portobello overstrooien met Vegan Parmezaanse kaas.