Pompoensoep met een beetje pit
Deze heerlijke pompoensoep maak je in een handomdraai!
Ik moet je iets bekennen, ik vind pompoensoep altijd heel erg lekker, maar had het nog nooit zelf gemaakt. Daar moest dus zeker eens verandering in komen.
We hebben heerlijke Cajunkruiden gebruikt die de soep net een beetje pit geeft.
Wat heb je nodig:
- 6 sjalotjes
- 2 teenjes knoflook
- 1 pompoen (koop biologische, deze kun je met schil en al gebruiken)
- 2 tl cajunkruiden
- 1 grote eetlepel bouillonpoeder zonder gist
- 1 liter water
- 400ml kokosmelk
- staafmixer
Hoe maak je het:
Snij de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd de pompoen doormidden (van boven naar onder) en haal de pitten eruit met een lepel. Snijd deze vervolgens in stukjes van ongeveer dezelfde grootte.
Fruit de sjalotjes aan en doe daarna de knoflook er bij. Voeg als dit glazig kijkt de cajunkruiden toe en bak de kruiden even kort aan tot ze gaan geuren. Voeg dan de stukjes pompoen toe. Bak dit even kort aan en giet dan 1 liter kokend water erbij. Roer even goed door en voeg als laatste nog een grote volle eetlepel bouillonpoeder erbij.
Laat het geheel zachtjes koken en als de pompoen gaar is en je er met een vork in kunt prikken haal je het van het vuur (ongeveer 15-30 minuten).
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren en roer er tot slot de kokosmelk doorheen voor een lekkere romige soep.
Tip: Voeg er gerookte zalmsnippers of garnaaltjes aan toe en maak er een maaltijdsoep van.
Tip: Om het geheel er net wat feestelijker uit te laten zien kun je een klein beetje kokosmelk na het opdienen in de soep gieten en even met een lepel een beetje verspreiden.
Eet smakelijk!!