Pompoensalade met rozijnen, lente-ui en honing
Wat mij betreft is het geen herfst zonder een lekker pompoenrecept. Dit is een gemakkelijk recept waarbij de pompoen eventjes de oven ingaat, waarna je er in een handomdraai een heerlijke salade van maakt.
Lekker als bijgerecht of als warme lunch op een regenachtige dag :)
Wat heb je nodig?
- 1 middelgrote pompoen
- 50 g rozijnen
- 20 g appelazijn (of rode wijnazijn)
- 2 lente-uitjes
- 1 tl oregano
- 2 tl honing
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaden en de draden en snijd dan elk kwart in vier parten.
Verdeel de pompoenparten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de pompoenparten in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
Meng, terwijl de pompoen in de oven staat, de rozijnen met de rode wijnazijn en laat ze wellen. Snipper vervolgens de lente-uitjes.
Haal de pompoenparten als ze gaar zijn, uit de oven en verdeel ze over een grote schaal.
Giet de rozijnen af en strooi ze over de pompoenparten. Strooi ook de lente-uitjes over de pompoenparten. Strooi tenslotte de oregano over de pompoenparten en sprenkel er de honing over.
Smakelijk eten!