Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
Vandaag een makkelijk en winters gerechtje dat je eenvoudig de oven inschuift. Paddenstoelen en vijg, samen met venkelzaad en rozemarijn in een pompoen. Deze verassende combinatie moet je zeker eens proberen.
Voor dit recept gebruik je biologische gedroogde vijgen. Deze zijn het hele jaar rond te verkrijgen en geven het gerechtje een lekkere zoete smaak. Nog wat vijgen over? Gebruik ze bijvoorbeeld door een couscous salade, je ontbijt of als lekker tussendoortje zo uit de hand.
(voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 1 pompoen van ongeveer 1 kg of 2 pompoenen van ongeveer 500 g
- 100 g venkel
- 100 g paddenstoelen
- 2 gedroogde vijgen
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl rozemarijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- verse dille
Bereiding:
Snijd aan de bovenkant een kapje van de pompoen en hol de pompoen voorzichtig uit.
Snijd de venkel, de paddenstoelen en de gedroogde vijgen in kleine stukjes.
Meng de venkel, de paddenstoelen en de vijg met het venkelzaad, de rozemarijn, de olijfolie en peper en zout naar smaak.
Schep de vulling in de pompoen(en) en zet de kapjes er weer op.
Zet de pompoen in een ovenschaal met een klein beetje olijfolie.
Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en bak 30 tot 45 minuten, tot de pompoen zacht is/zijn en de vulling gaar is.
Garneer de pompoen met wat verse dille.