Poffertjes van Bakbananenmeel
Gezonde en glutenvrije poffertjes maken van Bakbananenmeel?
Dit heb je nodig:
- 70 g bakbananenmeel
- 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
- 60 g palmsuiker
- 1/2 tl kaneel of speculaaskruiden
- 1 ei
- 125 ml kokosmelk
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
Garnering:
Bereiding:
Meng het bakbananenmeel, wijnsteenbakpoeder, zout, palmsuiker en kaneel door elkaar met een lepel of garde. Voeg het ei, de kokosmelk en het vanille extract toe. Mix het geheel tot een glad beslag met behulp van een garde of mixer.
Zet de poffertjespan op middelhoog vuur en laat goed warm worden. Bestrijk met een kwastje wat kokosolie over de pan om deze in te vetten. Gebruik een diepe lepel om het beslag in ieder poffertjes ‘vakje’ te schenken.
Tijdens het bakken zul je zien dat ook aan de bovenkant een half rondje ontstaat zodat je een mooie poffertjes vorm krijgt. Je kunt de poffertjes omdraaien in de pan zodra je met een vorkje het poffertje eenvoudig omhoog kunt wippen.
Gebruik het vorkje om het poffertje weer netjes omgekeerd in het kuiltje te krijgen. Laat nog even nagaren en leg de poffertjes vervolgens op een bordje.
Naar wens kun je de glutenvrije en lactosevrije poffertjes van bakbananenmeel garneren met stevia poedersuiker en (plantaardige/room) boter.
Smakelijk!
Â
Dit heerlijke recept heeft Femke van Femkes Foodies voor ons ter beschikking gesteld.