17
Jan
2023
Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
Reacties: 0
Wat heb je nodig?
- 600 g Pastinaak
- 2 dl Sinaasappelsap
- 4 Dadels
- 2 tl Honing
- 1-2 tl Citroensap
- 1 tl Gember
- 1 tl verse of gedroogde Tijm
- 8 el Olijfolie
- Peper en ZoutÂ
- 1 tl Komijn
- 2 el Tahin
Bereiding:
Was de pastinaken, halveer ze en leg de pastinaken naast elkaar in een ovenschaal. Schillen is niet nodig. Schenk het sinaasappelsap en drie eetlepels olijfolie bij de pastinaak. Snij de dadels in kleine stukjes en verdeel ze over de ovenschaal. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Zet de ovenschaal iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de pastinaken 25 tot 35 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Meng voor de dressing de tahin met de honing, het citroensap, de gemalen gember en komijn, de tijm en 5 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel wat extra citroensap.
Serveer de ovenschotel samen met de tahindressing.
Smakelijk!