Pannacotta met granaatappel
Dit feestelijke dessert met kokos, honing en granaatappelpitjes is een heerlijke afsluiter voor de feestdagen. Het recept is eenvoudig te maken, en de combinatie van romige kokos met een frisse toevoeging van citroen zorgt voor een lichte en aangename smaak. Perfect voor een feestelijk diner!
Wat heb je nodig:
-
8 gr gelatinepoeder
-
350 ml kokosroom
-
100 gr honing
-
400 gr kokosyoghurt
-
Sap van 1 citroen
-
1 tl vanille extract
-
100 gr Granaatappelpitjes
Bereiding:
Meng de gelatine met een klein beetje koud water en laat staan voor vijf minuten.
Ondertussen doe je de kokosroom en honing in een klein steelpannetje. Verwarm dit onder voortdurend roeren. Het hoeft niet te koken. Laat het goed warm worden.
Meng nu wat van de warme vloeistof door de gelatine. Roer dit goed los zodat je een egaal geheel hebt. Voeg dit toe aan de warme vloeistof in de pan en roer tot de gelatine goed is opgelost.
Haal van het vuur en meng met de kokosyoghurt, vanille extract en citroensap. Roer goed door en verdeel dan over 6 pannacotta vormpjes. Zet in de koeling voor minimaal 4 uur.
Serveer de pannacotta met granaatappelpitjes.