Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
Het spruitjesseizoen is alweer in volle gang, dus ik vond het wel weer eens tijd voor een verrassend recept met deze super gezond kooltjes.
Wist je dat spruiten oorspronkelijk werden gekweekt om de spijsvertering te verbeteren en ze zelfs meer vitamine C bevatten dan sinaasappels? Nederland is de grootste producent van spruitjes, dus ga ze lekker bij de boer om de hoek of de groenteboer halen. Goed voor het milieu en voor jou!
Voor 2-3 personen
Wat heb je nodig?
- 4 moten kabeljauw
- 400g spruitjes
- 100g spekreepjes
- 2 teentjes zwarte knoflook
- 1/2 ui
- olijfolieÂ
- 1-2 tl oregano (gedroogd of vers)
- 1-2 tl tijm (gedroogd of vers)
- 1-2 tl basilicum (gedroogd of vers)
- zout en peper
- balsamicocrème
Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Â
Leg de moten kabeljauw verspreid op het bakpapier. Schil de spruitjes en snijd ze doormidden. Verdeel deze samen met de spekjes over de bakplaat.Â
Snijd een half ui in ringen en 2 teentjes zwarte knoflook in kleine stukjes en verdeel deze ook over de plaat. Â
Breng het gerecht op smaak met alle kruiden en besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Ze de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Kijk dan of de vis gaar is en de spruitjes wat zachter zijn, anders zet je de plaat nog zo'n 5-10 min terug in de oven.
Maak het gerecht af met de heerlijke Balsamico creme.
Smakelijk!