Miso Noodles met groente en kip
Waan je voor even in Aziatische sferen met dit smaakvolle noodle gerecht. Perfect voor op een doordeweekse dag, want het staat echt binnen 30min op tafel.
Voor 4 personen
Wat heb je nodig?
- 300 gram kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 3 lente-uitjes
- 1 wortel
- 1 bakje champignons
- 250 gram taugé
- 1 theelepel miso (naar smaak kun je ook 2 tl gebruiken)
- 4 eetlepels coconut aminos of tamari  (naar smaak kun je ook 8 eetl gebruiken)
- 1 eetlepel honing
- 1/2 theelepel appelazijn
- +/- 400 gram bruine rijstnoedels
- 1 theelepel sesamzaadjes
Bereiding:
Snipper het sjalotje en de knoflook en bak deze glazig in een eetlepel kokosolie. Snij de kip in kleine stukjes en bak deze mee met de sjalot en knoflook.
Snijd ondertussen de paprika, courgette, lente-ui, wortel en champignons in fijne stukjes.
Kook de noodles gaar zoals vermeld op de verpakking.
Voeg een grote theelepel miso toe aan de sjalot, knoflook en kip en bak even mee. Voeg dan alle groentes toe en bak deze tot ze wat zachter zijn. Giet de noodles af en schep ze door de groentes heen.
Maak het gerecht af met de tamari, honing en de appelazijn. Strooi er bij het serveren nog wat sesamzaadjes over.
Smakelijk!