Maaltijdsoep met groente, linzenpasta en pesto
Een super vullende soep met veel groente, mediteraanse kruiden en tomatenpassata. De linzenpasta zorgt voor een bite in de soep en daarnaast bevatten linzen ook superveel vezels. Gezond voor je darmen en lekker verwarmend voor koude winterdagen.
(voor ongeveer 2 liter soep)
Wat heb je nodig?
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 g snijbiet (eventueel te vervangen door 150 g bleekselderij en 100 g spinazie)
- 350 g prei
- 200 g venkel
- 510 g passata
- 1 liter groentebouillon
- 75 g rode linzenpasta
- 3 tl mediterraanse kruiden
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- pesto verde
Bereiding:
Was de snijbiet, snijd de stelen in smalle reepjes en de bladeren in grove stukken. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Snijd de harde onderkant van de venkel, snijd hem doormidden en daarna in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm.
Pel en snipper de uien, verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes tot ze glazig zijn. Pel en snipper de knoflookteentjes en fruit kort mee.
Voeg dan de snijbietstelen, de preiringen en de venkelstukjes toe en stoof alles op laag tot middelhoog vuur voor zo’n 10 minuten.
Voeg de passata en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met de mediterrane kruiden, peper en zout. Voeg dan de linzenpasta toe en laat deze 4 minuten meekoken.
Serveer de soep heet en met een flinke schep pesto.
Smakelijk!