08
Jul
2019
Lactosevrij Chocolade ijs
Reacties: 0
Maak dit super lekkere lactosevrije chocolade ijs met met de overrijpe bananen die nog in de fruitschaal liggen.
Heerlijk ijs om af te koelen tijdens de warme zomerdagen, maar het kan natuurlijk ook als toetje na een winters diner.
Voor ongeveer 1/2 liter ijs heb je het volgende nodig:
Ingrediënten:
- 2 (over-)rijpe bananen
- 2 dadels, zonder pit
- 1 – 2 tl rauwe cacao
- 1 – 2 tl oploskoffie of cafeïnevrije Chikko Not Coffee
Schil de bananen en pureer ze samen met de dadels, de cacao en de oploskoffie. Proef of het ijs op smaak is en voeg eventueel wat extra cacao en/of oploskoffie toe.
Schep het ijs in een diepvriesbakje van ongeveer ½ liter en laat het 6 tot 8 uur bevriezen.
Laat het ijs voor het serveren iets warmer worden.
Eet het ijs zo of serveer het bijvoorbeeld met (warme) vanillesaus of wat geraspte kokos.