25
Jan
2022
Kruidkoek met amandel en chocolade
Reacties: 2
Deze heerlijke kruidige en smeuïge cake is een ware traktatie! Heb je iets te vieren dan moet je deze cake zeker eens proberen.
Wat heb je nodig?
- 70g chocolade of chocoladedruppels
- handje amandelen
- 100g amandelmeel (ter vervanging van amandelmeel kun je ook 175g havermeel gebruiken)
- 100g havermeel
- 15g speculaaskruiden
- 70g palmsuiker
- snufje keltisch zeezout
- 40g kokosolie
- 3 eieren
- 160g appelmoes (100% appel)
- 1 eetlepel MCT olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm (22-25 cm) met bakpapier.
Hak de amandelen en de chocolade fijn.
Meng het amandelmeel, havermeel, speculaaskruiden, palmsuiker en een snufje zeezout.
Smelt de kokosolie.
Voeg de eieren en appelmoes toe aan de meelmix en mix het geheel goed door.
Voeg dan de gesmolten kokosolie en de eetlepel MCT olie toe en mix kortstondig.
Spatel 80% van de chocolade door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm en strooi de overgebleven chocolade en amandelen over de speculaascake.
Bak in 40-45 minuten gaar in de oven.