Knapperige kaneelkoekjes van Bakbananenmeel
Een heerlijk recept voor knapperige kaneelkoekjes gemaakt met meel van groene bakbananen.
(voor ongeveer 8 koekjes)
Wat heb je nodig?
- 40 g bakbananenmeel
- 20 g kokosolie (vloeibaar gesmolten)
- 30 g Sweetening Syrup of ahornsiroop
- 1 tl kaneel of koekkruiden
Overige benodigdheden:
Oven, bakplaat, bakpapier, mengkom, spatel en eventueel uitsteekvormpjes.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
Smelt de kokosolie en meng met een spatel alle ingrediënten in een mengkom. Zodra je het niet meer goed met de spatel kunt mengen, kun je het met je handen verder kneden. Je moet er met je handen eenvoudig een bal van kunnen maken zonder dat het deeg blijft plakken aan je handen.
Blijft het wel plakken? Voeg dan een klein beetje meel toe. Leg het bakpapier op de bakplaat en maak van het deeg koekjes van een paar millimeter dik. Je kunt dit eventueel met behulp van leuke uitsteekvormpjes doen.
Bak de kaneelkoekjes in de oven voor circa 12 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Iedere oven is anders dus het is goed om tussentijds even te controleren of ze niet te snel te bruin worden. Haal de koekjes voorzichtig uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster zodat ze knapperig worden.
En dan, smullen maar :-)