Kikkererwtenburgers met tuinbonen en knoflook
(voor ongeveer 10 burgertjes)
Wat heb je nodig?
- 200 g tuinbonen (vers gedopt, ontdooid uit de vriezer of uit een potje)
- 200 g kikkererwten
- 80 g havermout
- 15 g verse peterselie
- 10 g verse koriander
- 1 teentje knoflook
- 2 g gemalen komijn
- 2 g gemalen koriander
- 2 g chilivlokken
- 45 g maispaneermeel
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze samen met de tuinbonen, de peterselie, de koriander, de knoflook, de gemalen specerijen, de chilivlokken en 2 el olijfolie in de mengkom van de keukenmachine.
Maal alles tot een grove, een beetje plakkerige massa. Voeg de havermout toe en maal deze mee zodat de massa iets droger wordt.
Laat het de tuinbonen-kikkererwtenmassa minimaal een uur opstijven in de koelkast. Vorm burgertjes van ongeveer 5 cm doorsnede en 1 cm dik en leg deze nog een uurtje terug in de koelkast.
Strooi een laagje maispaneermeel op een plat bord en wentel hier de burgertjes doorheen. Verhit een pan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in. Bak de burgertjes hierin 3 tot 5 minuten, tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Serveer de burgers met bijvoorbeeld zoete aardappelfrites en een lekkere salade.
Smakelijk!