Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
Afgelopen vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag :) Dat vraagt natuurlijk om een lekker recept. Deze keer geen traditionele pannenkoek, maar een hartige versie gemaakt van glutenvrij kikkererwtenmeel.
In het beslag voegen we ook nog een beetje Italiaanse kruiden toe voor een echt feestje op je bord.
Wist je dat je kikkererwtenmeel ook makkelijk zelf kunt maken? Maal hiervoor gedroogde kikkererwten in een hogesnelheidsblender fijn tot meel. Met de kikkererwten van ons eigen label heb je dan ook gelijk een biologisch meel.
(voor ongeveer 6 pannenkoeken)
Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoeken:
- 300 g kikkererwtenmeel (of maal zelf je biologische kikkererwtenmeel met onze gedroogde kikkererwten)
- 4 g Italiaanse kruiden
- 5 g zout
- 1 el olijfolie en extra om de pannenkoeken in te bakken
- 500 g water
Voor de bloemkool:
- 1 bloemkool
- 2 rode uien
- 2 el balsamico-azijn
- 2 tl oregano
- 30 g rozijnen
- 4 el olijfolie
- peper en zout
- rucola of gemengde sla
- crème met balsamico-azijn
Bereiding:
Meng voor de pannenkoeken het kikkererwtenmeel met de Italiaanse kruiden en het zout. Roer er de olijfolie en het water door het kikkererwtenmeel en blijf roeren totdat je een glad beslag hebt.
Dek het beslag af en laat het minimaal 30 minuten rusten, het zal dan wat dikker worden.
Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de uien in halve ringen.
Meng in een ruime kom de balsamico-azijn met de olijfolie, de oregano en peper en zout naar smaak.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles goed, zodat de bloemkoolroosjes bedekt zijn met het balsamico-olie-mengsel. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de bloemkoolroosjes in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Schep de rozijnen door de geroosterde bloemkool.
Verhit een koekenpan, schenk er een klein beetje olijfolie in en schep er een flinke lepel beslag in. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak hem tot hij aan beide kanten goudbruin is.
Houd de pannenkoek warm en bak zo ook de rest van de pannenkoeken.
Serveer de pannenkoeken met wat sla, de geroosterde bloemkool en wat crème met balasamico-azijn.
Smakelijk!