Kikkererwten in een kruidige tomatensaus
Heerlijk Indisch gerecht voor bij een stukje vis of als lunch salade!
Ingrediënten:
- 250g kikkererwten
- 2 uien
- 3 rijpe tomaten (of gepelde tomaten)
- 1 eetlepel citroensap
-Â garam masala (naar smaak)
- Peper en zout
Specerijen:
- 2 eetlepels fijngesneden verse gember
- ½ koffielepel komijnpoeder
- ½ koffielepel kaneel
- ½ koffielepel zwarte peper
- 1 koffielepel kurkuma
- ½ koffielepel mangopoeder (of wat citroensap)
- 2 eetlepels kokos-olijf-palmolie
Bereiding:
Week de kikkererwten een dag van tevoren ruim twaalf uur in een pan met water. Laat de kikkererwten uitlekken en kook ze met het zout, de kurkuma, kardemom, kaneel en 1 liter extra water in ongeveer 1 uur gaar.
Pel de ui en snijd fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de koksolie in een pan en fruit de ui.
Voeg de kruiden toe en laat even meebakken.
Voeg de tomaten toe.
Giet de gare kikkererwten af en vermeng ze met de tomatensaus. Laat nog even doorpruttelen.
Werk het gerecht af met citroensap, garam masala, peper en zout.
Dien op met verse koriander.
Smakelijk!