Kerstmenu: Knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen
Op zoek naar een heerlijk voorgerecht voor je kerstdiner? Deze romige knolselderijsoep met gemengde paddenstoelen zal je gasten verrassen. Perfect om het kerstdiner mee te beginnen.
4 personen | 30 minuten
Wat heb je nodig:
- 15 gr gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
- 3 el olijfolie
- 4 sjalotjes, fijn gesnipperd
- 600 gr knolselderij, geschild en in blokken gesneden
- 1 prei, witte gedeelte, gewassen en in ringen gesneden
- 500 ml groentebouillon
- 800 ml amandelmelk
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 el roomboter (of kokosolie)
- 2 takjes verse tijm, alleen blaadjes
- 500 gr gemengde paddenstoelen naar keus
- Peper en zout
- Tuinkers
Bereiding:
Laat de porcini weken in 100 ml heet water voor minimaal 15 minuten en zet even apart.
Neem een grote soeppan en verhit hierin ongeveer 3 el olijfolie. Fruit de ui tot deze glazig is (ongeveer 5 minuten) Voeg de knolselderij en de prei toe en bak even mee.
Voeg de amandelmelk en de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Na 10 minuten voeg je de rozemarijn en de porcini toe (inclusief het weekwater) en kook nog eens tien minuten of tot de knolselderij gaar is.
Verwijder de rozemarijn en pureer de soep glad.
Neem een koekenpan en smelt hier in de boter of de kokosolie en bak de paddenstoelen met de tijm gaar en goudbruin.
Verdeel de soep over kommen en schep de paddenstoelen hierop. Voeg tuinkers toe.
Â