Kerstkoekjes Bakbananenmeel
Wist je dat je met het Puur Mieke Bakbananenmeel ook heerlijke kerstkoekjes kunt bakken? Door het toevoegen van Ahornsiroop, Kaneel en Amandelmelk wordt het een heerlijk knapperig en smaakvol koekje.
Ingrediënten:
(voor 7 koekjes)
- 75 g BakbananenmeelÂ
- 1-2 tl Ceylon Kaneel
- 40 g Kokosolie
- 35 g Ahornsiroop, Kokosbloesemsiroop of Honing
- 1-3 el Amandelmelk
- Snufje zout
Zo maak je de kerstkoekjes:
Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven, onder- en bovenwarmte). Meng alle ingrediënten in een mengkom. Kneed het goed door elkaar en maak er een deegbal van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de deegbal hierop en druk met je handen goed plat (circa 3 mm). Steek met een kerstvormpje koekjes uit het deeg en verwijder de randjes deeg die nog geen koekje vormen. Maak ook daar weer een groot plat oppervlak van, waar je koekjes uit kunt steken. In totaal kun je zo’n 7 grote koekjes maken.
Bak de koekjes in circa 10-12 minuten af in de voorverwarmde oven of totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben. Laat de koekjes buiten de oven afkoelen en bewaar ze daarna in een luchtdicht bakje in de koelkast. Dan worden ze knapperig.
Smakelijk!