Groene aspergesalade met bietjes en Tahin dressing
Tijdens warmere dagen eet ik heel graag een salade. Ik ben dan ook altijd op zoek naar lekkere combinaties en smaken. Deze week heb ik een gemakkelijke salade voor je met aardse en nootachtige smaken. Heerlijk als lunch, maar ook zeker vullend genoeg voor een warme lente avond :)
(salade/bijgerecht voor 2 tot 3 personen)
Wat heb je nodig?
- 400 g verse rode bieten
- 200 g groene asperges
- 100 g spinazie
- 2 tl tahin
- 1 tl honing of ahornsiroop
- 2 – 3 el citroensap
- 7 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes. Leg de bietenplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met 2 eetlepels olie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de bieten ongeveer 20 minuten aan de ene kant. Draai de bietenplakjes om, bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze nog ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de houtige onderkant van de groene asperges en bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie.
Leg de asperges de laatste 10 minuten bij de bietenplakjes op de bakplaat, bestrooi ze met peper en zout en rooster ze 5 minuten mee. Draai de asperges om en rooster ze nog 5 minuten, tot ze gaar en goudbruin zijn.
Verdeel de spinazie over een grote schaal. Verdeel de bietenplakjes over de spinazie. Snijd de geroosterde asperges elk in 4 stukken en verdeel ze over de bietenplakjes.
Meng voor de dressing de tahin met de honing of de ahornsiroop, het citroensap en de overige 3 eetlepels olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel extra citroensap en/of honing/ahornsiroop.
Verdeel de helft van de dressing over de groenten, schep alles een beetje door elkaar en verdeel er dan de rest van de dressing over.
Smakelijk!