Glutenvrije pompoenquiche met broccoli
Zin in een smakelijke en voedzame quiche? Probeer dan ons heerlijke recept Glutenvrije pompoenquiche. Deze hartige maaltijd zit boordevol smaak en gezonde ingrediƫnten. Het is eenvoudig te bereiden en perfect voor elke gelegenheid.
Wat heb je nodig:
Voor de korst:
- 100 gr bakbananenmeel
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 45 gr cassavemeel of KPNI oermeel mix
- Ā½ tl knoflookpoeder
- Ā½ tl zout
- 75 gr kokosolie, gesmolten
- 60 ml kokosmelk
Voor de vulling:
- 600 gr pompoen, in blokjes
- 1 el olijfolie
- 100 gr broccoli, in kleine roosjes
- 5 eieren
- 2 el gehakte bieslook
- 100 ml kokosmelk
- Zout en peper
- Om te serveren: verse peterselie
Ā
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180ĖC .
Verdeel de pompoen en de broccoli over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en peper en zout.
Rooster in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
Maak de korst door het bakbananenmeel te mengen met de cassave, gedroogde rozemarijn, knoflookpoeder en het zout. Roer dit even goed door.
Voeg nu de kokosolie en de kokosmelk toe en kneed het met de hand tot een stevig deeg.
Vet de quichevorm goed in en verdeel het deeg erover. Druk dit met de hand plat en langs de zijkanten van de vorm.
Bak de korst even aan in de oven voor 15 minuten.
Haal uit de oven en verdeel de pompoen en broccoli over de bodem.
Klop de eieren los met de gehakte bieslook, de kokosmelk en zout en peper en giet dit over de groente in.
Bak af in de oven voor 30 minuten of tot het ei gestold is.
Serveer met de verse peterselie erover.