Glutenvrije Granola met perzik en framboos
Zelf glutenvrije granola maken is super eenvoudig. Met dit receptje heb je binnen 30 minuten een geurende bakplaat vol knapperige granola.
Wat heb je nodig:
- 300g havermout
- 75g amandelen
- 75g hazelnoten
- 1/2 tl kaneel of koekkruiden
- 75ml Ahorn siroop
- 75g kokosolie
- 1 tl vanille extract
- Snufje zout
- 35g perzik fruit snacks
- 35g framboos fruit snacks
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Smelt de kokosolie en hak eventueel de noten iets fijn.
Meng dan de havermout, amandelen, hazelnoten, kaneel/koekkruiden, ahorn siroop of een andere siroop, kokosolie, vanille extract en een snufje zout kort door elkaar in een kom.
Leg dit op de met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 15 minuten. maak dan met een vork de granola los en bak nog een keer 15 minuten tot het mooi goudbruin is. Blijf er wel bij want het kan snel gaan en elke oven is anders.
Laat de granola dan afkoelen. Mix, als het is afgekoeld, de perzik en framboos snacks er doorheen. Bewaar het in een afgesloten bak zodat het lekker knapperig blijft.
Smakelijk!