Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
Wat heb je nodig?
- 300 gram pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad en lijnzaad
- neem gelijke hoeveelheden van de zaden en pitten, samen 300 gram
- 4 el amandelschaafsel
- Eiwit van 2 eieren
- 2 el water
- 35 g kokosolie
Bereiding:
Verwarm de oven op 170 graden.
Smelt de kokosolie (laat het even afkoelen)
Als je lijnzaad gebroken wilt gebruiken, meng het dan even kort in een keukenmachine of vijzel.
Meng dan de zaden en pitten, het eiwit en het amandelschaafsel door de kokosolie.
Roer het goed door zodat het plakt.
Schep het op een bakblik en maak 2 rechthoeken met een natte spatel van een 1/2Â cm dik. Gebruik de spatel ook om inkepingen tot vierkantjes te maken.
Bak ze voor 30 Ã 35 minuten tot ze goudbruin zijn.
Als ze nog licht zijn, mogen ze nog even iets langer in de oven.
Laat de zadencrackers goed afkoelen, breek ze en bewaar ze in een glazen pot, zo blijven ze lang knapperig.
Tips:
- Verkruimel een zadencracker op een toetje
- Bewaar de losse stukjes in een glazen potje
- Gebruik de ei dooiers voor een omelet of vanille toetje
- Bewaar de glazen pot op een donkere plaats
Dit recept komt uit het boek 'Natuurlijk Zelfgemaakt - Candidavrije Recepten' van Kathrien Konijn