Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder
Wat heb je nodig?
- 140 g linzenmeel, cassavemeel of kikkererwtenmeel
- ½ tl zout
- ½ tl nigellazaad
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 3 el olijfolie
- 50 ml lauw water
- grof zout
Bereiding:
Meng het kikkererwtenmeel met het zout, het nigellazaad en het gerookt paprikapoeder. Roer er de olijfolie en het water door en kneed alles tot een soepel deeg.
Laat het deeg in de koelkast minimaal 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 3 tot 4 millimeter. Haal het bovenste vel bakpapier van het deeg en leg het deeg met het onderste vel bakpapier op een bakplaat.
Snijd het deeg in vierkantjes, bestrooi het met grof zout naar smaak en druk het zout een beetje aan. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de crackers in 20 tot 30 minuten knapperig.
Laat de crackers afkoelen op een rooster.
Tip: In plaats van nigellazaad en gerookt paprikapoeder kunnen allerlei andere specerijen gebruikt worden.
Smakelijk!