Glutenvrije cake met fruit en havermeel
Deze vezelrijke cake is op basis van havermeel en havermout. De havermout geeft een lekkere structuur aan deze cake en voor een extra zoetje is er ook wat tropische palmsuiker aan toegevoegd.
Deze cake is gemaakt met verse abrikozen. Zijn deze niet meer in het seizoen? Dan kun je ook kiezen voor perziken, nectarines, ananas, banaan of appel. Eigenlijk is deze cake heerlijk met alle soorten fruit :)
Wat heb je nodig:
- 4 verse abrikozen
- 180 g havermeel
- 35 g havermout
- 75 g palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- 1 – 2 tl gemberpoeder
- 1 tl citroenrasp
- 1 tl zuiveringszout
- 2 g zout
- 2 middelgrote appels
- 80 ml zonnebloemolie
- 180 ml havermelk
- 1 tl azijn of citroensap
Bereiding:
Bekleed een vierkante bakvorm van ongeveer 23 x 23 cm met bakpapier. Snijd de abrikozen in smalle partjes en beleg hiermee de bodem van het bakblik.
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een ruime kom het havermeel, de havermout, de kokosbloesemsuiker, de gember, het zuiveringszout en het zout.
Rasp de appels en voeg de rasp samen met de zonnebloemolie, de havermelk, de azijn of het citroensap toe aan het meelmengsel. Roer tot alles gemengd is, maar roer niet te lang.
Verdeel het beslag over de abrikozen in het bakblik en bak de taart iets onder het midden in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen en dan 30 minuten met de fruitkant naar beneden op een rooster.
Keer de taart dan met behulp van een bord om, verwijder het bakpapier en laat de taart helemaal afkoelen.
Smakelijk!