Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
Met ons lekkere Bakbananenmeel kun je naast pannenkoeken, koekjes, cake en brood ook een heerlijke appeltaart bakken. Speciaal voor mijn verjaardag deel ik dit heerlijke Appeltaart recept met Bakbananenmeel.
Geheel Puur Mieke proof, dus vrij van: gluten, lactose, soja, gist, geraffineerde suiker en slechte e-nummers.
(voor ongeveer 6 puntjes)
Wat heb je nodig?
- 80g bakbananenmeel
- 20g havermeel
- 1tl wijnsteenbakpoeder
- 3 eieren
- 60ml amandeldrink
- 120g honing of 120g palmsuiker
- 90g kokosolie
- 2 appels
- 2tl koekkruiden
- Snufje zout
Optioneel:
- Handje rozijnen
- Amandel- of chufaschaafsel ter versiering
Ook nodig: vierkant cakeblik (17×17 cm) of rond (18cm doorsnede)
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
2. Mix de 3 eieren samen met de honing of palmsuiker op de hoogste stand goed luchtig. Dit duurt zo’n 6 minuten.Â
3. Doe het bakbananenmeel, het havermeel, de wijnsteenbakpoeder en een snufje zout in een kom en meng alles door elkaar.
4. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de amandeldrink toe aan het luchtige ei-honing mengsel. Spatel, beetje voor beetje, de droge ingrediënten er doorheen.Â
5. Snijd 1 appel in hele kleine stukjes en rasp de andere appel heel fijn. Voeg eventueel het handje rozijnen toe aan de appels en bestrooi het met de koekkruiden. Voeg dit als laatste ook toe aan het beslag en roer kort door.
6. Schenk dan het beslag in de bakvorm en maak (voor wat extra feestelijkheid) het taartje af met wat amandel- of chufaschaafsel. Plaats hem dan in het midden van de oven voor circa 40 minuten.
De taart is gaar als je een houten saté prikker in de taart prikt en deze er schoon uit komt. Je kunt hem ook prima 1 dag van te voren maken, bewaar hem dan afgedekt met wat bakpapier of een schone theedoek.
Smakelijk!