Menu
EUR
Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

Door: Mieke Hendriks Reacties: 3

Met ons lekkere Bakbananenmeel kun je naast pannenkoeken, koekjes, cake en brood ook een heerlijke appeltaart bakken. Speciaal voor mijn verjaardag deel ik dit heerlijke Appeltaart recept met Bakbananenmeel.

Geheel Puur Mieke proof, dus vrij van: gluten, lactose, soja, gist, geraffineerde suiker en slechte e-nummers.

(voor ongeveer 6 puntjes)

Wat heb je nodig?

Optioneel:

Ook nodig: vierkant cakeblik (17×17 cm) of rond (18cm doorsnede)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Mix de 3 eieren samen met de honing of palmsuiker op de hoogste stand goed luchtig. Dit duurt zo’n 6 minuten. 

3. Doe het bakbananenmeel, het havermeel, de wijnsteenbakpoeder en een snufje zout in een kom en meng alles door elkaar.

4. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de amandeldrink toe aan het luchtige ei-honing mengsel. Spatel, beetje voor beetje, de droge ingrediënten er doorheen. 

5. Snijd 1 appel in hele kleine stukjes en rasp de andere appel heel fijn. Voeg eventueel het handje rozijnen toe aan de appels en bestrooi het met de koekkruiden. Voeg dit als laatste ook toe aan het beslag en roer kort door.

6. Schenk dan het beslag in de bakvorm en maak (voor wat extra feestelijkheid) het taartje af met wat amandel- of chufaschaafsel. Plaats hem dan in het midden van de oven voor circa 40 minuten.

De taart is gaar als je een houten saté prikker in de taart prikt en deze er schoon uit komt. Je kunt hem ook prima 1 dag van te voren maken, bewaar hem dan afgedekt met wat bakpapier of een schone theedoek.

Glutenvrije appeltaart

Smakelijk!


Reacties (3)

gravatar
Ger Langenbarg
Geplaatst op 2024-09-15 13:22:41
Er staat dat er melk in gaat

---

Dank je wel voor je reactie, Ger.
Met de melk werd de amandeldrink bedoeld. We hebben het in de tekst aangepast.
Nogmaals dank voor je alertheid en veel bakplezier gewenst!

Met vriendelijke groeten,
Marijke - Klantenservice Puur Mieke
gravatar
Riet
Geplaatst op 2024-07-21 10:04:01
Een lekker taartje
Bananenmeel en de helft amandelmeel gebruikt.
Daar wordt het smeuïger van.
gravatar
Katie
Geplaatst op 2024-01-20 17:41:15
Gemaakt met stevia/erythritol in plaats van honing of palmsuiker en het is supergoed gelukt.

---

Dank je wel voor de tip, Katie! Daar hebben anderen mogelijk ook wat aan. :-)
gravatar
Ma
Geplaatst op 2023-05-19 09:48:59
Leuk recept! Kun je de taart ook in de Montana airfryer bakken?

-------

Hoi Toos ,

dank je wel, dat is altijd fijn om te horen.
Als je een vorm hebt die in de airfryer past zou dat zeker mogelijk zijn,

Verlaag de beschreven oventemperatuur dan met 20 graden en verkort de bereidingstijd met 1/3.
Dat is een standaard regel, maar aangezien we dit niet zelf bij het recept hebben uitgeprobeerd is het raadzaam zelf even tussentijds te kijken en met een sate prikker erin te prikken.

Recente artikelen

07-11-2024
Bananenbrood
08-10-2024
Karamel pudding
01-10-2024
Gelatine Gummies

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct ons leef puur receptenboek met 30 gezonde en snelle recepten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
€
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor €55,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!