Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
Heb je binnenkort iets te vieren en wil je graag een simpele maar erg lekkere taart maken? Probeer dan zeker eens dit zomerse recept voor een glutenvrije Aardbeienvlaai.
De bodem van deze vlaai is gemaakt met slechts 4 ingrediënten: eieren, Cassavemeel, honing en bakpoeder.
Hollandse aardbeien zijn heerlijk zoet van smaak. Maar je kan ook goed variëren met bijvoorbeeld perzik, kersen, peer of frambozen. Maak er je eigen feestje van!
Wat heb je nodig?
- 4 eieren
- 120 gr CassavemeelÂ
- 80 gr honing
- 1 tl bakpoeder
- Aardbeien (of ander fruit)
Ook nodig: Vlaaivorm of springvorm van 24-28cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vlaaivorm (of springvorm) invetten met kokosolie en bestuiven met cassavemeel. Doe de eieren samen met de honing in een grote kom. Klop deze samen met een mixer tot een stijf beslag. Je weet dat het beslag stijf genoeg is wanneer de gardes sporen achterlaten en het beslag mooi glad is.
Meng in een apart schaaltje de cassavemeel en het bakpoeder. Spatel voorzichtig het meel in kleinere delen door het beslag, je kunt het meel zeven om klontjes te voorkomen. Het beslag is klaar wanneer al het meel volledig is opgenomen en je een glad en klontvrij beslag hebt.
Stort het beslag in de vlaaivorm en strijk voorzichtig glad. Plaats de vlaaivorm iets onder het midden in de oven en bak in 20 -25 minuten goudbruin.
Laat de vlaaibodem volledig afkoelen. Versier hem daarna met vers fruit.
Eventueel kun je nog een dun laagje gelatine over het fruit aanbrengen voor een langere houdbaarheid en een mooie glans.
Veel bakplezier en smakelijk :)