Glutenvrij bananenbrood met Johannesbrood Siroop
Dit glutenvrije bananenbrood heb je supersnel in de oven staan met dit eenvoudige recept. Perfect als ontbijt, als gezond tussendoortje of als snack na een workout.
1 brood (14 plakken) | 60 min.
Wat heb je nodig:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 el Sweetlife Johannesbrood Siroop
- 25 gram ongezouten noten (pecan, walnoot, amandel of hazelnoot)
Verder nodig: 1 vel bakpapier, cakeblik, beslagkom
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Prak de bananen met een vork fijn tot een papje.
Doe het bananenpapje in een beslagkom.
Voeg de eieren toe en roer door.
Voeg het amandelmeel toe, de kaneel en de johannesbroodsiroop toe. Roer het beslag goed door met een lepel.
Voeg het zakje bakpoeder toe. Roer nogmaals goed door.
Verkruimel de noten en roer de helft door het beslag. Bewaar de andere helft.
Maak een prop van het vel bakpapier, vouw hem weer uit en doe hem in het bakblik. Bedek de randen.
Giet het beslag in het bakblik. Gebruik de lepel om de kom leeg te schrapen.
Strooi de andere helft van de noten over de het beslag.
Bak het bananenbrood 55 minuten in het midden van de oven. Til het brood uit het blik en laat een uur afkoelen op een rooster, met het bakpapier er nog omheen.
Tip: Vries hem na het bakken per plak in. Zo voorkom je dat je in Ć©Ć©n dag het brood op hebt en heb je een lekkere gezonde snack voor op je werk of als er visite komt.Ā Veel bakplezier!
Dit recept komt van SweetLife en Evelien Mertens.