Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat
Zin in een lekker en gezond hapje waarbij de oven en keukenmachine het meeste werk doen? Probeer dan eens deze heerlijke gevulde champignons met romige tuinbonenpuree en zoete tomaten.
Heb je nog wat tuinbonen over, probeer dan ook eens deze tuinbonensalade met tahin en peterselie en maak een Mezze. Een Mezze zijn allemaal kleine gerechtjes uit de Mediteraanse keuken, vergelijkbaar met de Spaanse tapas.
(recept voor 12 gevulde champignons)
Wat heb je nodig?
- 6 niet al te grote tomaten
- 12 flinke kastanjechampignons
- 175 g tuinbonen (gedopt)
- 1 teentje knoflook
- ½ tl gemalen koriander
- sap en rasp van ¼ citroen
- 5 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Halveer de tomaten, leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Zet de ovenschaal in het midden van de oven, stel de oven in op 150°C en laat de tomaten ongeveer 2 uur langzaam roosteren, kijk regelmatig even in de oven om te zien of de tomaten niet te donker worden.
Borstel eventueel de kastanjechampignons schoon en verwijder de steeltjes. Zet de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze, boven de tomaten, een half uur met de tomaten mee.
Kook de tuinbonen 4 minuten en laat ze wat afkoelen. Pel de knoflook en pureer samen met de tuinbonen, 3 eetlepels olijfolie, koriander, citroenrasp en citroensap.
Breng de tuinbonenspread op smaak met peper en zout en eventueel wat extra citroensap.
Schep in elke kastanjechampignon wat tuinbonenspread en leg er een half tomaatje op.
Verhoog de oventemperatuur naar 180°C en verwarm de gevulde kastanjechampignons nog 10 tot 15 minuten.
Serveer als bijgerecht, borrelhapje, mezzegerecht of leg de kastanjechampignons, als ze gevuld zijn, even op de barbecue.
Smakelijk!