26
Jan
2021
Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
Reacties: 0
Recept voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 2 bevroren kabeljauwfiletsÂ
- 1 eetlepel zwarte knoflook puree
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel sesamzaad
- 10 gram gedroogde shiitake, gerehydrateerd
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 230°C. Wel de shiitake 15-30 minuten in warm.
Spoel de bevroren vis schoon, dep droog en leg deze in een licht ingevette ovenschaal.
Roer de zwarte knoflook puree samen met de olijfolie en sesamzaad tot een smeuïg mengsel. Smeer dit op de bevroren filets en strooi de gewelde shiitake rondom de vis.
Plaats de filets in een ovenschaal en gaar deze in de oven gedurende 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Als je filets aan de dikke kant zijn, kun je ze halverwege omdraaien.
Serveer de vis met lekkere rode rijst en je favoriete salade.
Eet smakelijk!
Dit recept is in samenwerking met Floky en Cooking with Books
Ook lekker om eens te proberen: