Gepofte quinoa, wat kun je er eigenlijk mee?
Veel mensen zijn inmiddels wel bekend met quinoa. Een zaad wat afkomstig is uit Zuid-Amerika. Je kunt het net zo gebruiken als bijvoorbeeld rijst of couscous. Maar ken je ook gepofte quinoa? Hieronder vertel ik je er alles over!
Gepofte quinoa kun je op verschillende manier gebruiken, o.a.:
- Als topping van een soep
- Als topping van yoghurt of pudding
- In een muesli
Je kunt er ook heerlijke chocolade snacks van maken.
Wat heb je hiervoor nodig:
- 100 gram pure chocolade
- 50 gram gepofte quinoa
Smelt de chocolade "au bain marie". Hiervoor breng je een beetje water in een pan aan de kook. Doe de chocolade in een kom die je in de pan kunt hangen, zonder dat het water de kom raakt. Op deze manier wordt de chocolade nooit te warm.
Hang de kom boven het kokende water en laat de chocolade smelten. Wanneer de chocolade gesmolten is roer je de gepofte quinoa er door heen.
Leg een stuk bakpapier op een platte schaal. Schep met een eetlepel hoopjes van het chocolade-quinoa mengsel op het bakpapier. Laat opstijven in de koelkast.
Zie hier nu nog maar eens af te blijven!
Je kunt ze eventueel ook nog in baking cups in de oven zetten.