Gegrilde spitskool met Ras el Hanout en ingelegde citroen
Deze week een verrassend bijgerecht met smaakmakers als ingelegde citroen, ras el hanout kruiden en bieslook.
TIP: Ook goed te bereiden op de barbecue.
(bijgerecht voor 2 personen)
Wat heb je nodig?
- ½ kleine rode ui
- 2 el rode wijnazijn
- 5 groene olijven
- ¼ ingelegde citroen
- 1 el bieslook
- 75 g plantaardige yoghurt
- 1 spitskool
- 2 tl ras el hanout kruiden
- 4 – 6 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Pel en snipper de rode ui. Meng de ui met de rode wijnazijn en laat 15 minuten staan. Giet de ui daarna af.
Snijd de olijven en de ingelegde citroen fijn en snipper de bieslook.
Meng voor de dressing de rode ui, de olijven, de citroen en de bieslook met de plantaardige yoghurt.
Haal de buitenste bladeren van de spitskool en snijd hem in vier kwarten. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk 1 van de 2 snijvlakken van elke kwart spitskool met olijfolie en leg ze met deze zijde naar beneden in de grillpan. Grill ook de andere zijde tot ze beide bruine strepen krijgen en een beetje zacht worden. Bestrijk tenslotte de niet-gesneden kant van de spitskool en grill ook deze kant.
Roer ondertussen de ras el hanout door de rest van de olie (of neem eventueel 2 el olijfolie extra) en bestrijk de snijvlakken van de spitskool met de ras el hanout-olie.
Leg de gegrilde spitskoolparten op een bord en schep er een deel van de dressing over. Geef de rest van de dressing er apart bij.
Smakelijk