Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
Warme peer met zelfgemaakt ijs en een volle chocoladesaus, dat klinkt toch als een overheerlijk toetje?
Je maakt het ijs eenvoudig zelf, zonder ijsmachine, met maar 3 ingrediƫnten.
Tip: Heerlijk als dessert voor tijdens de feestdagen :)
Wat heb je nodig:
Voor het ijs:
- 250 ml haverroom
- 75 g dadelpasta (of gebruik hele dadels die je ontpit en fijnmaalt)
- 2 tl Chikko not coffee (cafeĆÆnevrij alternatief voor koffie)
Voor de chocoladesaus:
- 100 ml havermelk
- 15 g cacaopoeder
- 8 g kikkererwtenmeel
- 1 ā 2 el ahornsiroop
Voor de peren:
- 4 peren
- 4 el ahornsiroop
Garnering:
- gedroogde cranberries
Bereiding:
Het ijs (dag van tevoren):
Breng de haverroom en de dadelpasta in een kleine pan langzaam aan de kook. Voeg de chikko not coffee toe en roer totdat deze is opgelost. Giet het mengsel in een diepvriesbak en laat helemaal afkoelen. Als hij helemaal is afgekoeld, zet hem dan in de vriezer.Ā Roer het ijs de eerste twee uur, elk half uur een keer door met een vork. Het ijs moet 6uur tot een nacht in de vriezer.
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.Ā Leg de peren met de snijkant naar beneden naast elkaar in een ovenschaal en voeg de ahornsiroop toe. Stel de oven in op 200Ā°C en zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de peren ongeveer 15 minuten, keer ze om en bak ze nog 10 minuten.
Breng voor de chocoladesaus de havermelk samen met het cacaopoeder aan de kook.Ā Roer het kikkererwtenmeel door de havermelk (zorg ervoor dat er geen klontjes in het kikkererwtenmeel zitten). Laat de saus al roerende wat dikker worden en neem hem van het vuur als hij sausdikte heeft.
Leg de warme peren in schaaltjes of op bordjes, schep een bolletje koffie-dadelijs in de holte waar het klokhuis zat en verdeel er wat chocoladesaus over.
Serveer met wat gedroogde cranberries.
Smakelijk!