Frisse noedelsalade met pesto van verse kruiden
Deze frisse noedelsalade met een pesto van verse kruiden is snel klaar en perfect voor een lichte maaltijd. De combinatie van rijstnoedels, geraspte wortel en een zelfgemaakte groene pesto zorgt voor een smaakvolle en kleurrijke gerecht dat je in slechts 20 minuten op tafel zet. Ideaal voor een doordeweekse avond of als lunch.
Wat heb je nodig:
- 1 verpakking rijstnoedels
- 200 gr geraspte wortel
Pesto
- 30 gr pijnboompitten + extra om te serveren
- 10 gr kervel
- 1 takje oregano (blaadjes)
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 10 gr basilicum
- 15 gr peterselie
- 50 gr Griekse extra virgin olijfolie (of meer indien nodig)
- ½ el edelgist
- ½ tl zout
- peper
Bereiding:
Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Maak de pesto door de pijnboompitten, kervel, knoflook, oregano, basilicum, peterselie en de edelgist in het bakje van een staafmixer te doen.
Draai dit even kort door.
Voeg dan de olijfolie toe en draai tot een mooi groen en glad geheel.
Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Verdeel de pesto door de noedels met de geraspte wortel en strooi er voor serveren nog wat pijnboompitjes en verse kruiden over.
Tijd
4 personen | 20 minuten