Energy bars met amandelpasta, dadels en noten
Een heerlijke reep bomvol noten, zaden en zuidvruchten voor wat extra energie!
Wat heb je nodig?
- 85 g ongebrande noten
- 1 tl kaneel
- 10 medjoul dadels
- 0,5 tl speculaaskruiden
- 125g havervlokken of havermout
- 1 mespuntje gemberpoeder
- 75g amandelpasta
- 1 snufje zout
- 2 el honing
- 70g gedroogd fruit (rozijnen, abrikozen en/of cranberry's)
- 1,5 el gemengde zaden (bv. chiazaad, hennepzaad, pompoenpit)Â
- 1 el kokosrasp (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Week de dadels 10 minuten in een kommetje met lauw water, daarna ontpitten en pureren in een keukenmachine (of staafmixer).
Doe de havervlokken in een ovenschaal en zet het 15 minuten in de oven. Laat even iets afkoelen.
Doe de noten in een blender en mix ze fijn. Verwarm ondertussen de amandelpasta en de honing in een pannetje. Voeg vervolgens de dadels en de noten toe en wanneer dit goed is gemengd voeg je de zaden, pitten, havermout, kaneel, speculaaskruiden, gemberpoeder, zout gedroogd fruit, en eventueel kokosrasp toe.
Kneed dit alles tot een samenhangend geheel.
Spreid het mengsel gelijkmatig uit in een lage schaal, druk alles stevig aan. Het beste kun je dit doen met de bolle kant van een metalen lepel. Dit is wel heel belangrijk om te doen, anders vallen de repen uit elkaar.
Zet de schaal ongeveer 2,5 uur in de koelkast en snijd er daarna repen van.