Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
Een keer iets anders als tussendoortje of voor de lunch? Probeer dan eens deze verassende doperwtenkoekjes. Je kan de koekjes en dip gemakkelijk meenemen naar je werk, school of lentepicknick, want koud smaken ze ook nog erg lekker.
(voor ongeveer 6 koekjes)
Wat heb je nodig?
Voor de doperwtenkoekjes
- 50 g kikkererwtenmeel
- 75 ml plantaardige melk/water
- 125 g doperwtjes
- 1 kleine rode ui
- 1 tl oregano
- peper en zout
- olijfolie om de pannenkoekjes in te bakken
Voor de citroen-muntmayonaise
- 4 el (plantaardige) mayonaise
- ¼ ingelegde citroen of een verse biologische citroen (alleen de schil)
- 5 g muntblaadjes
Bereiding:
Klop een beslag van het kikkererwtenmeel en de plantaardige melk en laat dit minimaal 30 minuten staan.
Kook de doperwtjes in weinig water 4 minuten en giet ze dan af.
Pel de ui en snipper heel fijn.
Roer de erwtjes, de rode ui, de oregano en peper en zout naar smaak door het beslag.
Verhit een koekenpan, doe er een klein beetje olijfolie in en schep er 3 kleine hoopjes beslag in. Druk de hoopjes met een spatel of de achterkant van een lepel een klein beetje plat.
Bak de koekjes op halfhoog vuur in 2 tot 3 minuten droog aan de bovenkant en goudbruin aan de onderkant. Draai de koekjes om en bak ze tot ze ook aan de andere kant goudbruin zijn.
Voor de citroen-muntmayonaise: Snijd de de muntblaadjes fijn en de ingelegde citroen zo fijn mogelijk. Meng de ingelegde citroen en de munt door de mayonaise.
Serveer de koekjes met de mayonaise, smakelijk!