Doperwten-avocadospread met tahin
Deze heerlijke spread past perfect bij onze knapperige kikkererwtenchips. Leuk voor op de borrelplank, maar deze spread kan ook zeker goed op een cracker als lunch.
Wat heb je nodig?
- 100 g doperwten (vers gedopt of ontdooid uit de vriezer)
- 1 avocado
- 1 kleine teen knoflook
- ¼ ingelegde citroen
- 2 – 4 tl tahin
- 30 g pompoenpitten
- 2 – 3 el olijfolie
- citroensap
- zout en eventueel peper naar smaak
Bereiding
Kook de doperwten 5 minuten in weinig water. Schil de avocado, snijd hem doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken.
Pel en snipper de knoflook. Snijd de schil van de ingelegde citroen in stukjes.
Doe de erwten, de avocado, de knoflook en de ingelegde citroen samen met de tahin, de pompoenpitten en de olijfolie in de kom van een keukenmachine. Pureer kort tot alles gemengd, maar niet een gladde massa is.
Voeg wat extra olijfolie toe als de spread te droog is. Proef en breng de spread op smaak met citroensap, zout, eventueel peper en misschien ook wat extra tahin.