05
Apr
2018
Chocoladevla - Lactosevrij en Glutenvrij
Reacties: 0
Heerlijke glutenvrije, vegetarische chocoladevla om heerlijk van te genieten.
Wat heb je nodig voor 1 persoon:
- 300ml rijstmelk + 75 ml extra
- 2 eetlepels ahornsiroop graad a of c
- halve theelepel vanillepoeder
- 2 eetlepels raw cacaopoeder
- 30 gram arrownoot
- 2 eetlepels moerbeien
- 1 eetlepel kokosvlokken of -rasp
Bereiding:
Doe 300 ml rijstdrank samen met de ahornsiroop, het vanillepoeder en het cacaopoeder in een pan en breng al roerend aan de kook.
Maak intussen een papje van 75 ml rijstdrank en de arrownoot. Zodra de melk kookt, zet je het vuur zacht en voeg je het papje in 1 keer toe. Roer met de garde net zolang tot de vla de gewenste dikte heeft.
Haal de pan van het vuur en blijf ca. 2 minuten goed roeren met de garde.
Schenk de vla in schaaltjes en laat de vla afkoelen in de koelkast. Warm opdienen kan natuur ook!
Bestrooi de vla voor het opdienen met moerbei-crumble en kokoschips of- rasp.Â
Smakelijk!