Chocolade Sinaasappel Bonbons
Chocolade en sinaasappel, een heerlijke combinatie die het beste in elkaar naar boven halen. Deze bonbons maak je samen met de keukenmachine in een handomdraai. Superleuk om cadeau te geven of natuurlijk om lekker zelf van te genieten ;)
(voor ongeveer 15 bonbons)
Wat heb je nodig?
- 25 g havermout
- 25 g zonnebloempitten
- 100 g dadels of dadelpasta
- 25 g cacao
- 35 g sinaasappel fruitspread
- 75 g pure chocolade
Bereiding:
Maal de havermout en zonnebloempitten in de keukenmachine fijn.
Verwijder de pitten uit de dadels en voeg deze samen met de cacao en de sinaasappel fruitspread aan het havermout-zonnebloemmengsel toe. Laat de machine draaien tot alles samenkomt tot een bal.
Rol balletjes van het mengsel en laat ze in de koelkast minimaal 60 minuten stevig worden.
Smelt dan de chocolade au bain marie en doop de balletjes met een vork in de chocolade, zodat ze helemaal met chocolade bedekt zijn. Laat ze uitlekken op een velletje bakpapier.
Laat de bonbons in de koelkast helemaal stevig worden en bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.
Smakelijk!