Chocolade-kersencake van Cassavemeel
Cassavemeel is een nieuwe topper bij Puur Mieke waar je heerlijke dingen mee kunt maken. Zo deelde ik al het recept voor de aardbeientaart, maar vandaag heb ik een cake voor de chocolade liefhebbers :)
Deze cake is vegan want hij bevat geen eieren. De binding wordt verkregen door het biologische lijnzaad dat eerst wordt geweekt en dan wordt toegevoegd. De kersen, samen met de cacao en palmsuiker zorgen voor een rijke en smaakvolle cake.
Wat heb je nodig?
- 1 el lijnzaad
- 45 ml water
- 125 g cassavemeel
- 40 g cacao
- 75 g palmsuiker
- 5 g bakpoeder
- 5 g baksoda
- 150 g kersen
- zout
- 180 ml plantaardige melk
- 60 ml neutrale olie
- 1 tl appelazijn
Ook nodig: rond bakblik van 22 cm Ø
Bereiding:
Roer het water door het lijnzaad en laat ongeveer 30 minuten staan tot het mengsel een beetje slijmerig wordt.
Bekleed het bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.
Meng het cassavemeel met de cacao, de palmsuiker, het bakpoeder, de baksoda en een snufje zout.
Halveer de kersen en ontpit ze. Schep de kersen om met het cassavemeelmengsel.
Meng de plantaardige melk met de olie, de appelazijn en het lijnzaadmengsel.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng kort tot alles gemengd is.
Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten gaar.
Smakelijk!Â