Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
Verantwoorde cupcakes met chocola en banaan, dat klinkt toch heerlijk?
Je hebt voor dit bakrecept geen mixer of keukenmachine nodig, alleen een mengkom en een cupcakevorm. Binnen 15min schuif je deze heerlijke cakejes in de oven en gaat je huis heerlijk ruiken :)
In dit recept wordt ook de nieuwe Sweetening Syrup van Fruitforest gebruikt voor een lekker zoetje aan de cupcake. De zoetstroop is 100% natuurlijk en vegan, gemaakt van slechts 2 ingrediënten. Johannesbrood en appel, verder niets. Een goed alternatief voor honing, agavesiroop en andere zoetstoffen.
(voor ongeveer 10 cupcakes)
Wat heb je nodig?
- 120 g bakbananenmeel
- 100 g havermeel (of gemalen havermout)
- 100 g amandelmeel of zonnebloemmeel (van gemalen zonnebloempitten)
- 10 g cacao
- 2 g keltisch zeezout
- 5 g baksoda
- 50 g ongezwavelde abrikozen
- 1 banaan
- 300 ml plantaardige melk
- 4 el fruit forest sweetening syrup
- 2 tl appelazijn
- Cupcakevorm
- Papieren cupcakevormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180° en vul een cupcakevorm met papieren cupcakevormpjes.Â
Meng in een ruime kom het bakbananenmeel, het havermeel en het amandelmeel (of het zonnebloemmeel). Roer de cacao, het zout, de baksoda en de abrikozen door het meel.
Prak in een andere kom de banaan.
Meng de plantaardige melk, de sweetening syrup en de appelazijn met de geprakte banaan. Roer het plantaardige melk-mengsel door het meelmengsel totdat alles gemengd is.
Schep het beslag in de vormpjes, zorg dat ze voor ongeveer â…” gevuld zijn.
Zet de cupcakes iets boven het midden in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Smakelijk!