Broccolicouscous met kappertjes, granaatappel en appelvinaigrette
Een vegetarische en glutenvrije variant op de bekende couscous. Deze salade wordt op smaak gebracht met kappertjes, granaatappel en appelvinaigrette. Superlekker als bijgerecht of bijvoorbeeld lunch.
Ingrediënten:
- 400 g broccoli
- 100 g kappertjes
- pitjes van ½ granaatappel
- 1 kleine of ½ wat grotere appel
- 1 sjalotje
- 1 el appelciderazijn
- 1 tl honing
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
Verwijder de stronk van de broccoli (bewaar hem voor later, geschild en in stukjes gekookt of geroosterd kan hij prima in bijvoorbeeld een soep of een pastasaus) en verdeel de broccoli in roosjes.
Hak de broccoli in een keukenmachine tot couscous. Doe de broccolicouscous in een schaal en schep er de kappertjes en de granaatappelpitjes door.
Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de appel in heel kleine blokjes (ongeveer 2 x 2 mm).
Pel de sjalot en snipper hem heel fijn. Meng de appelciderazijn met de honing en meng er de olijfolie door. Roer de appel en de sjalot door de vinaigrette en breng hem op smaak met peper en zout.
Schep de broccolicouscous om met de appelvinaigrette. De salade kan meteen geserveerd worden, maar het is ook niet erg als hij nog even staat, dan kunnen de smaken goed intrekken.
Smakelijk!