Boerenkoolsalade met appel en bietjes
Wist je dat boerenkool een echte Hollandse superfood is? Deze groente met hoge voedingswaarde bevat veel vitamine C, maar ook Mangaan, Calcium en IJzer. Het is rijk aan vezels en naast dat je er een lekkere stamppot mee kunt maken is het ook een lekkere groente voor een salade.
Dit recept bevat een heerlijke combinatie van boerenkool, bietjes, appel, dadel, zonnebloempitjes en de tahindressing.
Bijgerecht voor 2-3 personen
Wat heb je nodig?
- 200 gr gesneden boerenkool
- 5 dadels
- 1 el citroensap
- 500 gr gekookte rode bietjes
- 2 el tahin
- 1 Ã 2 el water
- 1 friszure appel
- 3 el olijfolie
- peper en zout
- 20 gr zonnebloempitten
- 1 el ahornsiroop
Bereiding:
Doe de boerenkool in een ruime schaal (als je de boerenkool niet rauw wilt/kunt eten overgiet hem dan eerst kort met kokend water zodat hij geblancheerd is).
Snijd de bieten en appel in blokjes van ongeveer ½ x ½ cm en verdeel ze over de boerenkool. Verwijder de pit uit de dadels, snijd ze in stukjes en voeg ze aan de salade toe. Schep vervolgens de salade om, zodat alles goed gemengd is.
Strooi de zonnebloempitten over de salade. Meng de tahin met de olijfolie, de ahornsiroop, het citroensap, het water en peper en zout naar smaak.
Sprenkel een deel van de dressing over de salade en geef de rest er apart bij, zodat iedereen hem naar smaak kan toevoegen aan de salade.
Smakelijk!